Marie d'Huart - CAP Conseil

Managing Partner bij CAP Conseil

Marie d’Huart is een bedrijfsjuriste in milieu- en internationaal recht en behaalde ook een Master in wetenschappen en milieubeheer. Bij de start van haar carrière loopt ze even langs bij de Europese instellingen. Nadien heeft Marie 7 jaar voor SNC-Lavalin gewerkt, als milieuraadgeefster in Canada, Peru (ISO 14001 auditor) en ook als onderhandelaar voor industriële contracten in België, Marokko en Zuid-Afrika. Vervolgens treed ze in dienst bij het persagentschap Alter, als coördinator van MVO-acties.

In de herfst van 2003 richt Marie CAP conseil op. CAP is een nieuw type adviesbureau die dagelijks onderzoekt en werkt rond strategieën en reporting op het gebied van duurzame ontwikkeling. Concreet betekent dit om strategisch advies te verlenen aan verschillende sectoren en organisaties die naar meer duurzaamheid wensen te gaan, om met hen gepaste indicatoren te kiezen, en om een dialoog te voeren met belanghebbende partijen. 
Marie stelt het op prijs om met de meest erkende internationale standaarden, labels en methodologieën op dit gebied te werken, zoals ISO 26000 (afgevaardigd Belgisch expert), GRI ( exclusief gecertificeerd trainer of G4), SA 8000 (auditor), OHSAS 18001 en ISO 14001.

Om CAP conseil ’s strategische “know how” te delen geeft Marie bijkomend veel lezingen en opleidingen in België en over de hele wereld.