Waarom?

Waarom zou u deelnemen?

Het seminarie plukt een volledige dag uit uw schaarse tijd. Het is ook niet gratis. Hoe wordt u er dan toch beter van? Wij zien dat zo:

  • U ontdekt unieke sprekers uit binnen- en buitenland die u zullen inspireren met hun visie, verhalen, en ervaring. Onze tip? Sla er nadien een praatje mee. Inspiratie in het kwadraat.
  • U wisselt ideeën, tips en informatie uit met andere deelnemers; collega's actief in een bonte variatie van sectoren.
  • U krijgt met elk gesprek een kans om tot een slimme samenwerking te komen. Minstens 200 kansen dus. Misschien zelfs meer. Die mag u niet laten liggen.
  • U leert de slappe koord bewandelen tussen geloofwaardigheid en leugen, tussen groen en té groen, tussen transparant en troebel. Uw stakeholders zullen het waarderen.
  • U ervaart aan den lijve hoe 'duurzaam' en 'professioneel' prima te combineren vallen bij de organisatie van een seminarie.
  • U spijkert uw kennis bij in onze boekenhoek met een select aanbod aan publicaties over MVO, duurzaamheid en duurzame marketing en communicatie. Ook de boeken van onze sprekers zult u er vinden. De signeersessies zijn al ingepland... Onze tip? We bieden ze ook aan op deze website. Zo kunt u zich nu al laten inspireren.

Kortom: best én next practices op het vlak van duurzame marketing en communicatie worden uw deel. Grote kans dat u er vandaag al mee aan de slag gaat.

Waarom dit seminarie?

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben de hype achter zich gelaten en zijn dus blijvers. Er gaat geen week voorbij zonder een congres, workshop of praktijkdag over deze thema's en steeds meer bedrijven, overheden en non-profit organisaties bewandelen de duurzame weg.

Maar hoewel MVO en transparantie hand in hand horen te gaan, verneem je nergens hoe je er over communiceert en hoe je dat doet op een duurzame manier. Dit seminarie wil die lacune invullen.

Waarom 'meer door minder' als slagzin?

Na 'de zin en onzin' vorig jaar luidt de rode draad die de sprekers dit jaar verbindt  'meer door minder'.

'Meer door minder' verweeft verschillende trends, vaststellingen en visies:

  • MVO Nederland, opnieuw partner van het seminarie, stelt als één van haar tien trends voor 2013 dat 'klein het nieuwe groot is'.
  • Kauri, het Belgische multi-actor lerend netwerk en kenniscentrum rond verantwoord ondernemen en ook opnieuw partner, lanceerde eind 2012 zijn principes voor slim samenwerken.
  • Deze principes sluiten mooi aan bij de keynote van John Grant, voor een tweede maal keynotespreker, die gaat over 'co-opportunity'.
  • Coca-Cola voorspelt 'the end of sustainability reporting'. Het meent dat een duurzaamheidsverslag meer een voortdurend verhaal moet zijn; minder een rapport. En dat net nu de GRI4-standaard gelanceerd werd.
  • Telkens duurzaam communiceren aan bod komt, volgt de vraag 'kost dat meer?'.
  • Het is onze overtuiging dat je net veel meer transparantie, evenwicht, duurzaam resultaat en motivatie verkrijgt door minder silodenken, minder cijferwerk... en heel soms minder inspanningen.