Sprekers 2013

 
 
 

Presentator en Moderator

Televisiemaker en regisseur

De laatste jaren kennen we Nic Balthazar niet enkel als televisiemaker en filmregisseur. Zijn betrokkenheid met het milieu kreeg internationale weerklank en waardering dankzij de klimaatclip ‘The Big Ask’ waarin honderden mensen op het strand van Oostende de woorden ‘ACT NOW’ vormden.

Sprekers

Rollenpatronen doorbreken via communicatie
Tekstschrijver en adviseur in duurzame communicatie

Natuurlijk is hij nodig: de tekstschrijver die met puntige teksten klanten voor je scoort en nieuwe medewerkers lokt. Maar als die eenmaal binnen zijn? Dan wil je ze behouden. Niet met mooie woorden, maar met heldere, eerlijke en geloofwaardige taal.

Managing Partner bij CAP Conseil

Marie d’Huart is een bedrijfsjuriste in milieu- en internationaal recht en behaalde ook een Master in wetenschappen en milieubeheer. Bij de start van haar carrière loopt ze even langs bij de Europese instellingen.

Creative Strategist

De Canadees Marc Stoiber noemt zichzelf een 'creative strategist' die bedrijven helpt bij het bouwen van een duurzaam merk. Met passages bij verschillende internationale bedrijven vergaarde hij expertise in reclame, duurzaamheid en innovatie.

CEO Vlaamse Liga tegen Kanker

Marc Michils is licenciaat economie en haalde een MBA bij Vlerick. Hij was meer dan 30 jaar in reclame en marketing actief. Na 10 jaar bij het internationale reclamebureau VVL/BBDO richtte hij in 1991 zijn eigen bureau op, Quattro, samen met Walter Dermul, Jan Van den Bergh en Jan Cordemans.

Coördinator Noordwerking - NGO Protos

Na een carrière van 30 jaar in de privé sector, met name in de watersector voor industriële toepassingen, maakte Marc Despiegelaere acht jaar geleden een lang geplande overstap naar de ontwikkelingssector.

founder C-Change

Capitalizing on about 18 years experience in market development roles at director level in services and telecom, Katrien Barrat founded C-Change in 2009, focusing on sustainable business model innovation.

Auteur ‘Green Marketing Manifesto’ en 'Co-opportunity'

John Grant was one of the co-founders of St Luke's - the award winning socially aware London ad agency (as featured in Fast Company, Harvard Business Review...). John's latest book 'Co-opportunity' (January 2010) is about 'sustainability 2.0' ie community-driven behaviour change.

Klachtenmakelaar en tekstschrijver

Jitse traint en adviseert organisaties in het benutten van de kansen die klachten en klantenfeedback bieden. Door de wensen en behoeften van de klant centraal te stellen, wordt de kans op fouten verkleind en is er minder klantcontact nodig.

Directeur Communicatie en Public Affairs - Coca-Cola Services

Jeroen begon zijn loopbaan als adviseur bij het NCMV (het huidige UNIZO).

Hoofd Communicatie MVO Nederland
Bezieler van het project 'Join the Pipe'

Geraldo Vallen is reclamemaker en mede-initiatiefnemer van Join the Pipe, de eerste community van kraanwater drinkers.

Project Developer bij De Kringwinkel
Frank Dingemans studeerde sociaal-economische wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Tijdens zijn MBA opleiding aan de Solvay Management School, richte hij samen met een medestudent Ecofest VZW op ter verduurzaming van evenementen in de ruime zin.
Community Manager van De Kringwinkel

Fenna werkt sinds 2011 als Communicatieverantwoordelijke voor De Kringwinkel Antwerpen.

Managing Director Content Republic

Marketing Manager Vlaamse Uitgeversmaatschappij (1986-1991), Commercieel Directeur bij Uitgeversbedrijf Tijd nv (1991-1999) en Publishing Director Magazines bij Roularta Media Group (1999-2007). Het parcours van Dirk Vandekerckhove in de mediasector oogt ronduit indrukwekkend.

Marketing Manager, Communicatie & Customer Relations

Celia Noordegraaf is communicatiemanager bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. In december 2011 werd zij door Logeion, de beroepsvereniging voor Communicatie, gekozen tot Communicatievrouw van het Jaar.

President Green Product Placement

Beth Bell is an entrepreneur with an extensive film and television production and marketing background.

Ms. Method (aka Method brand activation manager Europe)

Lucie Van den Bosch behaalde masters in Integrated Product Development en General Management aan de Vlerick Management School. Na tussenstops bij de House of Marketing, duurzaam reclamebureau Change Designers en de Zoo startte ze vorig jaar bij Ecover.

Communicatieadviseur

Inge De Clerck is gepokt en gemazeld in marketing en communicatie. Sinds 2009 werkt ze als zelfstandig communicatie adviseur, eerst in samenwerking met een gerenommeerd adviesbureau in duurzaamheid, sinds eind 2010 solo.

Televisiemaker en regisseur

De laatste jaren kennen we Nic Balthazar niet enkel als televisiemaker en filmregisseur. Zijn betrokkenheid met het milieu kreeg internationale weerklank en waardering dankzij de klimaatclip ‘The Big Ask’ waarin honderden mensen op het strand van Oostende de woorden ‘ACT NOW’ vormden.

Gedelegeerd bestuurder Commotie

Frank behaalde een master in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en volgde Advanced Management aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

Schrijfster en tekstperformer

Maud Vanhauwaert is schrijfster en tekstperformer.